Vad gör en osteopat  

 
Vad gör en Osteopat?

Osteopaten utgår från att varje människa är unik. En Osteopatisk behandling kan därför se olika ut för olika patienter med samma problem. Behandlingen går ut på att återställa strukturell balans i kroppen, man påverkar även nervsystem och cirkulation.
I konsultationen tar Osteopaten patientens sjukdomshistoria, hon undersöker och genomför passiva och aktiva tester för att ta reda på vad som är problemet. En behandlingsplan läggs upp. Behandlingen är anpassad till patienten. Man ser patienten som en enhet och inte olika delar därför behandlas hela människan. Osteopaten använder sina händer för att palpera och behandla olika störningar i kroppen.

Osteopaten använder sina händer för att undersöka och behandla olika problem på ett mjukt och behagligt sätt. Hon använder sig av en massa olika tekniker, allt från manipulation till cranio-sacral behandling. Behandlingen är hela tiden anpassad efter den enskilda patienten och går ut på att återställa den optimala hälsan.

Vad behandlar en Osteopat?

Typer av problem som Osteopaten kan hjälpa till med är rygg och nackbesvär, smärtor i skelettmuskulaturen, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andningsbesvär, cirkulation, matsmältnings besvär, premenstruella besvär, stress mm.